Αναζήτηση
  • Xristina Iakovidou

Πρώτες βοήθειες και Ομοιοπαθητική

Ενημερώθηκε: 19 Φεβ 2019

Σε ότι αφορά στη χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων για την παροχή πρώτων βοηθειών ή την αντιμετώπιση οξέων καταστάσεων,σωστό είναι να παίρνουμε πρώτα την γνώμη του γιατρού. Οι ασθενείς συχνά πιστεύουν ότι επειδή το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν έχει παρενέργειες, προσφέρεται για αυτοθεραπεία. Αυτό όμως δεν ισχύει για 2 λόγους:Ο ασθενής δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τα συμπτώματα και επομένως και την βαρύτητα μιας κατάστασης.Ένα φάρμακο συμβατικό ή ομοιοπαθητικό, που θα δωθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, μπορεί να καθησυχάσει τον άρρωστο και να μην τον κινητοποιήσει έγκαιρα για την σωστή διερεύνηση του προβλήματος υγείας του.
Ακόμη και για τις οξείες καταστάσεις η συνταγογράφηση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου εξατομικεύεται με βάση τον νόμο των ομοίων. Δεν είναι πχ όλες οι περιπτώσεις πονόδοντου ίδιες.Άλλος χρειάζεται Belladona, άλλος Chamomila, άλλος Hepar κι άλλος κάτι άλλο , και μόνο ο έμπειρος στην ομοιοπαθητική ιατρική είναι σε θέση να διαλέξει το σωστό σε κάθε περίπτωση.Η Arnica είναι ίσως το φάρμακο που ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα, αυστηρά στην αντιμετώπιση των κακώσεων.Επιπλέον στους ασθενείς που βρίσκονται σε ομοιοπαθητική θεραπεία για χρόνιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση μιας οξείας κατάστασης με λάθος φάρμακο , αν δεν έχει κίνδυνο παρενεργειών,έχει τον κίνδυνο να "μπερδέψει" τη βασική θεραπεία αλλοιώνοντας την εικόνα των συμπτωμάτων και των τροποποιητικών παραγόντων,πάνω στην οποία βασίζεται η επιλογή του "όμοιου", του σωστού δηλαδή φαρμάκου, για την χρόνια κατάσταση.

Όσοι παρακολουθούνται από ομοιοπαθητικό γιατρό μπορούν να ζητήσουν τη συμβουλή του γιατρού, για να φτιάξουν ένα φαρμακείο ομοιοπαθητικών φαρμάκων πρώτης/επείγουσας ανάγκης για το σπίτι ή για τις μετακινήσεις τους.

Ο γιατρός τους είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για να τους πει ποια φάρμακα είναι κατάλληλα γι'αυτούς και να τους δώσει σαφείς οδηγίες για το πότε και πώς θα τα πάρουν.

Όταν κάποιος ζητά να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες πρέπει πάντα να ερωτάται αν πάσχει από χρόνιο νόσημα και αν παίρνει οποιαδήποτε φάρμακα.Μερικές φορές το οξύ πρόβλημα συνδέεται με το χρόνιο νόσημα ή είναι συνέπεια της φαρμακευτικής του αγωγής.31 προβολές0 σχόλια

Social 

To φαρμακείο μας

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Επικοινωνία

Αγ. Γλυκερίας 35 
111 47 Γαλάτσι

21 0213 1185

info@farmakeio-iakovidou

iakovidouquality@gmail.com

baf6c57a40ea8bae6c454f2c2baf5506.png
Screenshot_1.png

Για εσάς

Δευτέρα έως Παρασκευή:

8.00 π.μ - 9.00 μ.μ

Σάββατο: 8.00 π.μ - 4.00 μ.μ

piraeus-bank.jpg
eof-logo.jpg

GR0501720770005077055666416  ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Screenshot_3.png

Τώρα στο checkout μπορείτε να πληρώσετε και με την ηλεκτρονική σας κάρτα! 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

created by jpdesignstudio.com