Αναζήτηση
  • Xristina Iakovidou

10 απλές οδηγίες για να περιοριστεί η χρήση αλατιού.


Πρέπει να το μειώσουμε κατά 30%

Με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη μείωση του αλατιού (4-11 Μαρτίου) ο ΕΦΕΤ αναφέρει πως η καθημερινή μείωση του κατά 30% έχει τεθεί ως ένας από τους σημαντικούς στόχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μέχρι το 2025.Και αυτό γιατί περιορίζοντας τη λήψη του,και χωρίς να ληφθούν άλλα μέτρα,μειώνεται η υπέρταση,ο κίνδυνος καρκίνου του στομάχου και οι πέτρες στη χολή.Ο ΕΦΕΤ,συστήνει 10 απλά βήματα που μπορεί να συστήσει ο φαρμακοποιός και να ακολουθήσει ο καταναλωτής στην προσπάθεια μείωσης αλατιού:


1) Επιλογή προϊόντων με την επισήμανση "χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι".

2) Ξαρμύρισμα της φέτας και των ελιών.

3) Ξέπλυμα όλων των τροφών που συντηρούνται στην άλμη,όπως οι κονσέρβες.

4)Στην παρασκευή ρυζιού,ζυμαρικών ή άλλων επεξεργασμένων δημητριακών,να μην προσθέτετε αλάτι.

5) Χρήση αρωματικών βοτάνων για ενίσχυση της γεύσης των τροφών.

6) Μην χρησιμοποιείτε έτοιμες σάλτσες και στιγμιαία τρόφιμα,τα οποία είναι πλούσια σε αλάτι.

Όσο είναι εφικτό,καταναλώνετε περισσότερες φρέσκες ακατέργαστες τροφές.

7) Ζητήστε ψωμί χαμηλό σε αλάτι. Αυτό θα βοηθήσει και τους ίδιους τους αρτοποιούς να ευαισθητοποιηθούν σε αυτή τη δράση.

8) Στα εστιατόρια ζητήστε να μην προσθέτουν αλάτι στις σαλάτες σας και τα ορεκτικά σας.

9) Προτιμήστε το αλάτι που χρησιμοποιείτε να είναι ιωδιούχο (δηλαδή εμπλουτισμένο με ιώδιο.)

10)Απομακρύνετε την αλατιέρα από το τραπέζι και μη προσθέτετε αλάτι στο φαγητό πριν το δοκιμάσετε.

21 προβολές

Social 

To φαρμακείο μας

Untitled-1.png
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Επικοινωνία

Αγ. Γλυκερίας 35 
111 47 Γαλάτσι

21 0213 1185