Αναζήτηση
  • Xristina Iakovidou

Τα όμοια τοις ομοίοις εισίν ιάματα

Ενημερώθηκε: 6 Απρ 2019

Μέρος δεύτερο

Παρασκευή Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου & Ποιοτικός Έλεγχος

Το μεγάλο εύρος πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική και η ανάγκη για αξιόπιστο και αποτελεσματικό προϊόν καθιστά απαραίτητη τη διασφάλιση της παραγωγικής διαδικασίας με συστήματα ποιοτικού ελέγχου.Τέτοια συστήματα απαιτούν την χρήση σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού και τεχνικών, ώστε να διατηρούνται υψηλά στάνταρ ποιότητας.

Ο ποιοτικός έλεγχος ξεκινά με την εισαγωγή κάθε πρώτης ύλης και υλικού συσκευασίας στο εργαστήριο.Αφού τεθούν σε ειδικές αποθήκες,ελέγχονται για να βεβαιωθούμε ότι πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.Για τις πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης πραγματοποιείται χρωματογραφικός έλεγχος των μητρικών βαμμάτων με χρωματογραφία λεπτής στοιβάδας (TLC)


Για τις πρώτες ύλες ζωικής ή ανόργανης προέλευσης πραγματοποιείται ταυτοποίηση και ποιοτικός έλεγχος με χημικές αντιδράσεις,όπως ορίζονται στην σχετική Μονογραφία της Γερμανικής Ομοιοπαθητικής Φαρμακοποιίας.

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τον έλεγχο των διαλυτών που χρησιμοποιούνται για τις δυναμοποιήσεις ( νερό μικροβιολογικά ελεγμένο και απαλλαγμένο από ιόντα και οινόπνευμα σε κατάλληλες αραιώσεις).

Μικροβιολογικοί έλεγχοι διεξάγονται τόσο στην πρώτη ύλη που εμβρέχεται για την παρασκευή των ομοιοπαθητικών εμβρεγμένων κόνεων ( γαλακτοσάκχαρο φαρμακευτικής καθαρότητας), όσο και στο τελικό προϊόν.

Σε όλα τα στάδια παρασκευής,οι συσκευές και τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι κλιβανισμένα και καθαρά.Όλες οι ενέργειες που ακολουθούνται ανά στάδιο παραγωγής,καταγράφονται σε γραπτές φόρμες που αναλύουν διεξοδικά όλη τη διαδικασία και περιλαμβάνουν όλη την απαιτούμενη πληροφορία που να επιτρέπει την ιχνηλασιμότητα των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών και λοιπών αδρανών εκδοχών.

Οι συνθήκες φύλαξης είναι ελεγχόμενες με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία που καταγράφεται μέσω ειδικού αυτόματου συστήματος διαχείρισης του χώρου παραγωγής.11 προβολές0 σχόλια

Social 

To φαρμακείο μας

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Επικοινωνία

Αγ. Γλυκερίας 35 
111 47 Γαλάτσι

21 0213 1185

info@farmakeio-iakovidou

iakovidouquality@gmail.com

baf6c57a40ea8bae6c454f2c2baf5506.png
Screenshot_1.png

Για εσάς

Δευτέρα έως Παρασκευή:

8.00 π.μ - 9.00 μ.μ

Σάββατο: 8.00 π.μ - 4.00 μ.μ

piraeus-bank.jpg
eof-logo.jpg

GR0501720770005077055666416  ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Screenshot_3.png

Τώρα στο checkout μπορείτε να πληρώσετε και με την ηλεκτρονική σας κάρτα! 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

created by jpdesignstudio.com