Αναζήτηση
  • Xristina Iakovidou

"Τα όμοια τοις ομοίοις εισίν ιάματα"

Ενημερώθηκε: 29 Μαρ 2019

Korres

Μέρος 1Περί ομοιοπαθητικού φαρμάκου. Η Ομοιοπαθητική είναι ένας κλάδος της ιατρικής που βασίζεται στον νόμο των ομοίων. Στοχεύει στην ενίσχυση του οργανισμού κινητοποιώντας το αμυντικό του σύστημα και χρησιμοποιεί για αυτό φυσικές κυρίως ουσίες αραιωμένες σε απειροελάχιστες δόσεις.

Αντιμετωπίζει τον πάσχοντα άνθρωπο σαν αδιαίρετη ενότητα,λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα συμπτώματα που τον οδήγησαν στον ιατρό,αλλά και το σύνολο των ψυχικών,διανοητικών και σωματικών του λειτουργιών.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα,εκτός από την θεραπεία των συμπτωμάτων,και την συνολικότερη ενδυνάμωση του οργανισμού του ασθενούς. Εξ'αιτίας της απειροελάχιστης δόσης των βοτάνων ή των άλλων ουσιών που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλής και δεν εμφανίζει καθόλου παρενέργειες.

Παρασκευή ομοιοπαθητικού φαρμάκου 1) Πρώτες ύλες Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική είναι περίπου 3000. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι φυτικής προέλευσης και το υπόλοιπο 15% είναι χημικής,ανόργανης ή ζωικής προέλευσης. Για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης, η πρώτη ύλη είναι το βάμμα τους (δηλαδή το αλκοολικό εκχύλισμα) του βοτάνου από το οποίο προέρχονται. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς η προέλευση των βοτάνων (αν είναι αυτοφυή,αν καλλιεργούνται να μην έχει γίνει χρήση χημικών λιπασμάτων),ο χρόνος της συλλογής τους, οι διαδικασίες παραλαβής των εκχυλισμάτων. Για αυτά που είναι ζωικής ή ανόργανης προέλευσης απαιτείται να είναι υψηλής καθαρότητας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα επικοινωνήστε μαζί μας!

39 προβολές

Social 

To φαρμακείο μας

Untitled-1.png
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Επικοινωνία

Αγ. Γλυκερίας 35 
111 47 Γαλάτσι

21 0213 1185