Αναζήτηση
  • Xristina Iakovidou

Πρόπολη

Ενημερώθηκε: 26 Απρ 2020

Τι είναι η πρόπολη;

Η πρόπολη είμαι μια ρητινώδης, κολλώδης ουσία που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να ενώσουν τα υλικά των κυψελών τους, σε συνδυασμό με το κερί μέλισσας και άλλες ρητινώδεις εκκρίσεις από τους φλοιούς των φυτών. Οι μέλισσες καλύπτουν εσωτερικά τα τοιχώματα της κυψέλης με αυτήν, εμποδίζοντας έτσι την εξάπλωση των βακτηρίων και μυκήτων που θα ήταν επιζήμια για την υγεία και ευημερία της αποικίας. Αποτελείται κυρίως από ρητίνη (50%), κερί (30%), αιθέρια έλαια (10%), γύρη (5%). Τα υπόλοιπα συστατικά της είναι αρωματικές ουσίες, ζάχαρα, βάλσαμα, τερπένια, αλειφατικά οξέα και οι εστέρες τους, φλαβόνες, ανόργανες ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα γνωστά και άγνωστα συστατικά.

Γνωρίστε τα μοναδικά της οφέλη! 1. Αντιική Δράση


Η δράση της πρόπολης κατά των ιών είναι επίσης πολύ σημαντική και τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι κυρίως υπεύθυνα για την ιδιότητά της αυτή. Έχει μελετηθεί η δράση της κατά των ιών του τύπου έρπη, και των αδενο-ιών. Άλλα συστατικά, όπως οι εστέρες και το καφεϊκό οξύ εμπλέκονται στη δράση της πρόπολης ενάντια στους ιούς. Τέλος η πρόπολη δρα προφυλακτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπη ζωστήρα.


2. Αντιμυκητική δράση


Η πρόπολη αποδεικνύεται αποτελεσματική ενάντια των επιθέσεων των παθογόνων μυκήτων στην επιδερμίδα. Στη δερματολογία και στην κοσμητολογία εξασφαλίζει τη λάμψη και την στιλπνότητα της επιδερμίδας. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και παράγει μεγάλο αριθμό μακροφάγων, απαραιτήτων για την εξολόθρευση των μυκήτων και των βακτηρίων.3. Αντιφλεγμονώδης δράση


Η πρόπολη διεγείρει την κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν την ανάπτυξη της φλεγμονής. Μια πιθανή εξήγηση της δράσης αυτής της πρόπολης είναι η αναστολή της σύνθεσης της προσταγλανδίνης, που είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση της φλεγμονής.


4. Αντιοξειδωτική δράση


Η πρόπολη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και τη δομή του DNA προκαλώντας κυτταρικό θάνατο, γήρανση και καρκινογένεση. Η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης είναι πολύ μεγαλύτερη από της βιταμίνης Ε. Ακόμη, η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης χάρη στα φλαβονοειδή δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.5. Ενίσχυση ανοσοποιητικού


Η πρόπολη είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και μπορεί να χαρίσει ανοσία απέναντι σε αρκετές παθήσεις. Υπάρχει η πεποίθηση, ότι η συγκεκριμένη ουσία προωθεί την κυτταρική αναγέννηση, ενώ παράλληλα υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω των κυτταρικών δομών.


6. Αντιμετώπιση συμπτωμάτων αλλεργιών


Έχει ανασταλτική δράση στην απελευθέρωση ισταμίνης και γιαυτό θεωρείται κατάλληλη στη θεραπεία των αλλεργιών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλεργικής ρινίτιδας.Η ισταμίνη είναι η ουσία που ευθύνεται για το φτέρνισμα και τη ρινική καταρροή. Η πρόπολη μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική στην αντιμετώπιση όλων αυτών των ενοχλητικών παρενεργειών


7. Βελτίωση της υγείας του δέρματος


Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης παρέχει εξαιρετικά οφέλη στην υγεία της επιδερμίδας. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για όσους πάσχουν από ακμή, καθώς και για όσους ζουν σε μολυσμένο περιβάλλον. Εκτός από τις αντισηπτικές και θεραπευτικές ικανότητες, μπορεί να καταπραΰνει από δερματικά προβλήματα. Παράλληλα επιταχύνει την κυτταρική ανάπτυξη και αποσυμφορεί τους πόρους του δέρματος.


46 προβολές0 σχόλια

Social 

To φαρμακείο μας

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Επικοινωνία

Αγ. Γλυκερίας 35 
111 47 Γαλάτσι

21 0213 1185

info@farmakeio-iakovidou

iakovidouquality@gmail.com

baf6c57a40ea8bae6c454f2c2baf5506.png
Screenshot_1.png

Για εσάς

Δευτέρα έως Παρασκευή:

8.00 π.μ - 9.00 μ.μ

Σάββατο: 8.00 π.μ - 4.00 μ.μ

piraeus-bank.jpg
eof-logo.jpg

GR0501720770005077055666416  ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Screenshot_3.png

Τώρα στο checkout μπορείτε να πληρώσετε και με την ηλεκτρονική σας κάρτα! 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!

created by jpdesignstudio.com